Du har søgt efter ... og fandt 0 resultater

Parterapi 

I eventyrene får det elskende par hinanden til sidst, og så "levede de lykkeligt til deres dages ende".

I dagens Danmark får mange elskende nok hinanden, og mange gifter sig eller beslutter sig for at ville leve sammen "til døden os skiller", men virkeligheden er, at mange par går fra hinanden igen efter nogle år.

Baggrunden for det moderne parforhold er som regel to menneskers ønske om at få og give kærlighed, sex, nærvær og tryghed i en meningsfuld relation og for de fleste vedkommende om at få børn og skabe familie.

Realiseringen af disse behov har det overordentlig svært i den hæsblæsende hverdag hvor kampen om at nå og kunne det hele fylder og opbruger al energi.

Vi har overordnet brug for tid sammen, tid til kommunikation, tid til sex, tid til hinanden, tid til intimitet og nærvær så kærligheden kan flyde mere frit.

At udleve forelskelsens iboende løfte - dvs at blive ved med at vokse og udvikle sig sammen og hver for sig livet igennem - kræver nysgerrighed, villighed, selvrefleksion og en vis portion ydmyghed. Men mest kræver det det forståelse for, at den virkelige kamp foregår inde i os selv.

Vores overbevisninger fortolker automatisk gnidninger, uoverensstemmelser og konflikter som "begyndelsen til enden", istedet for uudviklede vækst potentialer.

Det kræver mod at konfrontere hinandens forskelligheder, og at insisterer på sin egen oplevelse af tingene, men så længe vi viger uden om dette møde, fastholder vi os selv, hinanden og parforholdet i ingenmandsland mellem frygt for afvisning og længsel efter forløsning.

Min fornemste opgave som terapeut er at sammen med jer skabe en bevidsthed ind i denne forskellighed, at skabe respekt for forskelligheden gennem dialog og undersøgelse til større forståelse, at blive klar over sine vilkår, og se muligheden for at vælge en kreativ forholden sig til problematikker i partnerskabet istedet for en mere reaktiv, vi kæmper mod hinanden.

"Min opgave er at styrke jer hver især, så I kan være sammen og være hver for sig"

  • At tillader vi et rum hvor begge partnere bliver lyttet til og troet på, selvom der er meget forskellige fortællinger om oplevelsen af forholdet?
  • At skabe et rum for forståelse og værdsættelse af forskelligheden, at anerkende at virkeligheden kan opfattes forskelligt fra menneske til menneske, og at måden at være i verden på og se på verden på, er helt afgørende for vores selvforståelse og vores valg af handlinger
  • At skabe større tryghed til at være med forskelligheden. Større tryghed til at kunne tale om behov og svære følelser, og ikke mindst dele de dejlige ting vi kan med hinanden og som vi hver især længes efter, at både give og modtage
  • Når vi af frygt for konsekvenserne undlader at "forstyrre" forholdet, slukkes den vitale gnist og parforholdet går i tomgang, og det vi har brug for er gnist og tænding, gennem tid sammen, mod til kommunikation, overskud til sex, værdsættelse af hinanden, tilvalg af intimitet og nærvær, så kærligheden kan flyde og herved give større forståelse til vores helt indlysende forskelligheder

"At indse at vi ikke kan være ansvarlige for den andens lykke, men at vi gennem dialog kan møde hinanden kærligt og respektfuldt" 

 

En session varer 1,5 time

kirsten-price-psykoterapeut-coach-familieopstiller-supervisor-portraet.jpg

Kirsten Price

MPF Integral Psykoterapeut, Fascial Flow® Guide, Coach, Familieopstiller, Supervisor

Korsgade 10, st.
2200 København N

kirstenprice@yougotmail.dk
Tlf.26 25 15 42
Om mig Send mig en mail
“Somewhere beyond right and wrong, there is a garden. I will meet you there”


Jalaluddin Rumi